به گزارش شهرآرانیوز، امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش، ظهر امروز در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه که با حضور زائران و مجاوران در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به افتخارآفرینی اخیر دریادلان نداجا در مأموریت بزرگ دور دنیا اظهار کرد: این مأموریت موفقیتآمیز ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش در سفر به دور دنیا در آبهای بینالمللی، توفیقی بود که به همت جوانان ایرانی حاصل شد و نهفقط برای ملت ایران بلکه برای همه مردم منطقه بهمثابه یک دستاورد تلقی میشود، زیرا یک کشور از این منطقه توانسته امنیت و ایمنی دریانوردی در عمق آبهای بینالمللی را تأمین کند تا گستره ژئوپلتیکی و راهبردی نظام در مرزهای دریایی، هزاران کیلومتر جابجا شود.
وی افزود: بسیاری از کشورهایی که در جریان این مأموریت با ناوگروه ایرانی مواجه میشدند، در انتخاب مسیر، پیمایش و مانورپذیری گروه ما دچار تحیر بودند، زیرا تا پیش از این ادعا میشد عبور از اقیانوس اطلس فقط با پیشرانهای هستهای امکانپذیر است و بر همین اساس حتی تلاش کردند تا پرونده هستهای و موضوع غنیسازی را با این مأموریت ارتباط دهند یا در چگونگی تأمین غذای ملوانان و حتی تجهیزات زیرسطحی ناوگروه شبهه افکنی کنند.
در نیروی دریایی ارتش، شکست معنا ندارد
فرمانده نداجا خاطرنشان کرد: با این حال، ناوشکن ایرانی دنا با آغاز مسیر در مهر ۱۴۰۰، هشت ماه در مسیرهای سخت پهنههای آبی جهان به پیش رفت، اقیانوسهای آرام و اطلس را پشت سر گذاشت و با برنامهریزی دقیق دریانوردی، به کشور بازگشت تا این مأموریت موفقیتآمیز، پیام جوانان انقلابی و باغیرت ایران اسلامی به دنیا باشد که هیچگاه تحت تأثیر تحریم، تهدید و توطئه از پیشرفتهای مداوم و مستمر پا پس نمیکشند.
وی ادامه داد: نهفقط در تاریخ انقلاب بلکه در تاریخ ایران هرگز سابقه نداشته که دریانوردان این کشور، مأموریتی با این درجه از وسعت، اهمیت و حساسیت را تجربه کنند، اما وقتی توان داخلی، ظرفیت دانشبنیانها و اراده جوانان پایکار باشد، شکست بیمعنا خواهد بود.
امیر دریادار ایرانی با بیان اینکه مأموریتهای دریانوردی در پهنه آبهای بینالمللی، همچنان در دستور کار خواهد بود، تصریح کرد: ناوشکن دنا در مسیرهایی به پیش رفت که طبق گزارشهای دریاشناسی و مطالعاتی که از عمق دریا انجام شد، در همان مسیرها لاشه کشتیهای جنگی غرقشده از کشورهای مدعی جهان آرام گرفته بودند. با این حال، ناوگروه ۸۶ ارتش متشکل از افسران و ملوانان جوان از ۲۹ استان کشور که میانگین سنی آنها نیز از ۳۰ سال کمتر بود، دل به این اقیانوسهای بیپایان زدند و درحالی عملیات خود را به پایان رساندند که همه قوانین و مقررات بینالمللی نیز در طول مسیر رعایت شد.
وی تأکید کرد: آنهایی که قدرتنمایی نیروی دریاییشان منحصر در فیلمهای سینمایی است، تلاش زیادی کردند تا این مأموریت را زیر سؤال ببرند، اما اسنادی در اختیار داریم که ثابت میکند وقتی بر موج اقیانوسهای جهان برای اجرای رزمایش مرکب درخواست میدادیم، آنها اعلام میکردند که آمادگی ندارند. این پیام ایران اسلامی است که به حریم آبی کشورها و احترام ملتها احترام میگذارد، اما همچنین ید پر توانی هم در اختیار دارد تا پاسخ بیاحترامی را با سیلیهای سخت بدهد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: آنهایی که ادعا داشتند ایران اسلامی را به انزوا راندهاند، اکنون به چشم ببینند که کارگروههای رزم دریایی مشترک ایران با کشورهای حوزه خلیجفارس در حال شکلگیری است و این درحالی است که ناوهای آنان از فواصل بسیار دور و تنها ناظر بر این همکاری سازنده هستند. ما ثابت کردیم که ناوشکن ایرانی یک شعار نیست و اکنون که کشورهای جهان، ظرفیت دانشمندان ایرانی و کارآمدی تولید رزمناوهای ایرانی را مشاهده کردهاند، تقاضا برای خرید تجهیزات رزم دریایی نیز افزایش یافته است.